Bastardkunst - tryllekunstnere

De nye priser skal ses som en påskønnelse af kunst- og kulturlivets talenter:

- Vi er stolte over de mange, talentfulde unge, vi har her i byen, så nu har vi taget dem med også, lød det fra borgmesteren.

Og priserne - samt en check på 5000 kroner - blev modtaget med ægte stolthed:

- Det er jeg glad og stolt over, lød det fra 25-årige kunstner. Han modtog en af talentpriserne, og han er en af de talentfulde tryllekunstnere.

- Tryllekunst har altid været lidt af en bastard inden for kunst og kultur. Så det er så fedt, at juryen har set ud over det, man normalt forbinder med kulturlivet, sagde kunstneren.

Han har optrådt, siden han var 11 år, og ved gallashowet viste han, hvordan han kombinerer trylleri med humor og en optræden uden ord, der ville gøre enhver dramalærer stolt. Kunstneren stammer fra Danmark, men er lige nu bosat i Paris, fordi hans talent har givet ham en af de eftertragtede pladser på en skole for tryllekunstnere klovnerier og fysisk teater.

- Talentprisen er en anerkendelse af det arbejde, jeg har lavet hidtil, og den giver mig energi og lyst til at fortsætte. Og så er det rart med et supplement til skolepengene i Paris, lød det fra en glad og storsmilende tryllekunstner.