Elvisikon - Keld og Hilda

Flere hundrede af kommunens ældre lod sig lokke til de lange borde, formentlig ved mindet om tidligere års gode underholdning og flødeskummende lagkager, og heller ikke denne gang blev de skuffet. Trekvart-tomme kagefade talte deres eget sprog på bordene, og det gjorde velkomsten til det altid populære ægtepar Keld & Hilda også.

Hvem der var mest populær, er svært at sige. Om det var lagkagen, Keld Heick eller hans altid huldsaligt smilende Hilda.

Men den gode Keld mistede tydeligt nogle point her og der, da han pludselig skiftede identitet et stykke inde i andet sæt. Ikke til en uhyggelig mr. Hyde, men til noget det for nogen var værre: Rockens førsteprofet fra 50'erne, Elvis Presley.

Hvad der egentlig gik af den fredsommelige hr. Heick er ikke sådan at sige. Men der kom så meget sanseligt swing i hans hofter, at hustru Hilda bekymret måtte spørge til, om han nu kunne holde lagkagen i sig.

Det kunne han, men rock-klassikeren "Jailhouse Rock" var der åbenbart ikke plads til, for den fløj ud af munden på ham i en saftig udgave, der nok kunne få den afdøde rockstjerne til at vippe saligt med skeletfoden.

Ingen tvivl om, at hvis Keld Heick havde haft et større forbrug af brylcreme og stramme læderbukser i sin ungdom, så kunne han være endt blandt rock-ikoner i stedet for at stå vagt om den stilfærdigste danske hygge som en anden formstøbt havenisse.

De rockende udladninger fra scenen fik hurtig effekt i salen. Flere mundvige faldt pladask ned mod kage-tallerkenerne og en dames hånd mod høreapparatet markerede tydeligt, at hun ikke var indstillet på denne type løssluppenhed.

Lidt spøjst, når den gode Elvis faktisk har nået en alder, hvor han naturligt havde hørt til i salen, hvis han havde været levende og himmerlænding.

Keld Elvis - øeh, Keld Heick - fandt dog hurtigt ind på sporet igen med en duet om "ungdom og kærlighed ved landsbyens gadekær" og - vups - mundvigene kom på plads igen, og der blev vugget op og ned ad åen ved flere borde.

Var Keld Heick for èn gangs skyld for meget, så var det heldigvis ikke mere, end at det kunne glemmes ved at tage et stykke lagkage til.