Trænerledelse - Poul Hansen

Poul Hansen forlod Salling-koncernen i 1976 for at blive administrerende direktør for herrekonfektionsvirksomheden G. Falbe-Hansen A/S i Randers, men vendte i 1987 tilbage som administrerende direktør for F. Salling A /S med begge stormagasiner som sit ansvarsområde for projektledelse. I 1992 gik turen atter til Randers — til samme job som administrerende direktør for G. Falbe-Hansen A /S, en stilling, han fratrådte 1. august 1998 for at gå på pension.

Poul Hansen barske og kontante form for ledelse og fodboldtræner, som den eksempelvis udfoldede sig i den første tid efter åbningen af stormagasinet i Aalborg, afspejlede sig ikke i den række af avisinterview, som specielt Aalborg Stiftstidende og Aarhuus Stiftstidende bragte om krisen

Her portrætteres Poul Hansen, 43 år dengang, som den charmerende, afslappede og smilende chef, hvad han også var — og er. Begge karaktertræk forenes stadigvæk i samme person. Han spiller ingen roller i den henseende. Han kan være venlig, gæstfri, smilende og imødekommende, men han kan også være direkte, hård, krævende og kontant, specielt når det gælder virksomhedens tarv og 11 mand på banen.

 Så er der ingen plads til kompromiser og lunken argumentation. Og i alle interview og samtaler om forretningen skinner den kompromisløse holdning for ledelsesopgave igennem. For det er — stort set — det eneste, han vil interviewes om.

Da Poul Hansen åbnede sit stormagasin i Aalborg, havde han få måneder forinden indgået alliancen med Rederiet A.P. Møller.
Men det vidste offentligheden intet om.

En unavngiven journalist fra Aalborg Stiftstidende var i slutningen af august 1964 i et større interview med Poul Hansen tæt på nyheden om dette opsigtsvækkende partnerskab. Journalisten kredsede om kapitaltilførslen i forbindelse med den store ekspansion og luftede et forlydende om, at der var udenlandsk kapital og på vej ind i foldboldterminologien, stormagasinerne og føtex-kæden? Poul Hansens svar var interessant.